Nouvique Tech Blog

Fushatat e Marketingut në Rrjete Sociale

Sot e kësaj dite çdo Biznes po Dixhitalizohet, çdo Biznes po krijon prezencën e tyre online, po eksplodojnë mundësitë e reja dhe pozita e tyre në Treg bëhet gjithnjë e më e fortë. Por prezenca e tyre online është vetëm nisja e udhëtimit të tyre, Bizneset duhet të diferencojnë veten nga Biznese të tjera të ngjashme që operojnë në të njëjtën fushë, apo të ngjashme dhe mënyra më e mirë për të arritur këtë është, Marketingu.

Platformat e Rrjete Sociale i ofrojnë Bizneseve mundësinë të Marketojnë, të reklamojnë produktet, shërbimet etj. Mënyra sesi kjo realizohet është ndërmjet Fushatave të Marketingut.

 

Çfarë janë Fushatat e Marketingu në Rrjete Sociale?

Fushatat e Marketingut në Rrjete Sociale janë procese të cilat promovojnë Biznesin dhe Kontentit të paktën nëpërmjet një Platforme Rrjeti Social.

Fushatat janë të fokusuara strategjikisht, me përfundime të matshme dhe janë fokusuar të influencojnë përdoruesit e Rrjeteve Sociale të veprojnë apo të ndihen në një mënyrë të caktuar.

 

Si mund të krijoni një Fushatë Marketingu të suksesshme në Rrjetet Sociale.

 

  • Prodhoni kontent kualitativ – Gjëja e parë e cila do t’iu nevojitet për një Fushatë Marketingu është të prodhoni Kontent Kualitativ të cilin ju mendoni se audienca juaj do ta pëlqejë, për të krijuar kontent kualitativ ju duhet të krijoni një postim i cili transmeton mesazhin që ju doni Audiencën tuaj të kuptojë. Kjo do të kërkojë njohuri Design-ni dhe Shkrimi.

 

  • Mesazh – Çdo fushatë marketingu përmban një mesazh, qoftë duke reklamuar një Produkt, Shërbim, Website, Postim Blog-u etj. Ju do të doni ta bëni Mesazhin sa më lehtësisht të kuptueshëm dhe të transmetueshëm.

 

  • Njohja e Audiencës tuaj – Ndjekësit tuaj janë të rëndësishëm dhe ata do të jenë të parët që do shohin kontentin tuaj para se të promovohet, pasi ju do të doni më tepër njerëz të ngjashëm të ndjekin kontentin tuaj në afatgjatë (më tepër ndjekës).

 

 

  • Targetoni Audiencën e duhur – Duke njohur çfarë kërkon audienca juaj ju mund të krijoni një ide se çfarë audience ju duhet të targetoni. Audienca e targetuar është një proces kompleks, ju do të duhet të kategorizoni njerëzit nga mosha, gjinia, vendndodhja, interesat, duke u varur nga buxheti juaj, koha dhe qëllimi.

 

  • Buxheti – Fushtat e marketingut mund të jenë të shtrenjta, ka Fushata Marketingu të cilat kan kushtuar shumë por rezultaten nuk akn qenë të mira, ka edhe Fushata Marketingu që nuk kan kushtuar aq shumë por kan patur rezultate të shkëlqyera. Ju duhet të vendosni mbi një Buxhet për Fushatat e Marketingut, promocionet e Rrjeteve Sociale janë të matshme dhe do t’iu japin një estimim mbi audiencën që do të arrihet me këtë Promocion (sasia e njerëzve që do t’iu shfaqet ky promocion).

 

 

Si e masni performancën e Fushatave të Marketingut në Rrjete Sociale?

 

Ju keni krijuar një Fushatë Marketingu dhe keni investuar një shumë të caktuar parash në të dhe doni të dini rezultatet përpara se të mbarojë Fushata. Platformat e Rrjeteve Sociale ofrojnë informacion të detajuar mbi Profilin e Biznesin tuaj, ju tregon sa njerëz janë arritur me këtë reklamim, impresionet, skip-et, ndjekjet, sa njerëz kan klikuar mbi Reklamën për të vizituar profilin, website-in, të kërkojnë adresën, apo kanë treguar interes mbi kontaktet tuaja. Promocioni juaj është në proces dhe ju keni shumë informacione për të ndjekur progresin e tij , ju mund të shihni sa % nga buxheti juaj është shpenzuar apo ka mbetur.

 

Konkluzion

Fushatat e Marketingut në Rrjete Sociale kanë një qëllim të përbashkët, të vendosin Biznesin tuaj në një pozitë më të mirë sesa kur nisi. Nëse ju promovoni një produkt të ri, shërbim, portofolin e punimeve, ajo që ju duhet të fokusoheni është që marrësi i Reklamave të kuptojë mesazhin që ju transmetoni qarë dhe të vizitojë Profilin tuaj të Biznesit, Website-in, Blog-un, apo vendin ku ju doni të dërgoni trafikun pasi ata klikojnë mbi Reklamë.

Fushatat e Marketingut, gjenerojnë trafik, vizibilitet, ato ju ndihmojnë që Biznesi juaj të njihet sa më tepër, ato ju ndihmojnë në shitje.

Një fushatë marketingu e mirëmenduar, mund të çoj Biznesin tuaj në nivelin tjetër.