Nouvique Tech Blog

Rëndësia e Marketingut i Kontentit

Sot e kësaj dite, dëgjojmë njerëzit që përmendin Marketingun i Kontentit, por ne nuk e dimë se çfarë do të thotë ekzaktësisht, disa prej nesh supozojnë se është diçka e re, por e vërteta është që Marketingu nëpërmjet Kontentit, ka vite që ekziston është më i vjetër se vetë interneti. Marketingut i Kontentit tregon një histori, ne të gjithëve na pëlqen një tregim i mirë, kur ishim fëmijë ne luftonim me gjumin që të arrinim të dëgjonim historinë e plotë, gjeneron interes, prodhon emocion pozitiv dhe është efektiv.

“Marketingu i Konentit është procesi i krijimit dhe ndarjes së kontentit me vlerë, relevant dhe të vazhdueshëm për të tërhequr dhe mbajtur një audiencë të definuar”

Konentit është mënyra më efektive e kominikimit të informacionit të vlefshëm dhe relevant drejt ndjekësve tuaj për të kënaqur kërkesën konsumatore. Në vend që të valvisni broshura të dala prej mode të Produkteve dhe Shërbimeve tuaja dhe postera tradicional në fytyrën e tyre, ju krijoni dhe ndani kontent kualitativ. Ju tregoni copëza të punës tuaj të cilat janë të pëlqyeshme për tu parë dhe në të njëjtën kohë mjaftueshëm informative, që klientët e tjerë të jenë të interesuar mbi shërbimet tuaja. Ajo që Marketingu i Kontentit do t’iu japë, është një mundësi për të ndërtuar mardhënie afatgjata me audiencën tuaj, duke i dhëne kontent kualitativ, duke i dhënë mundësinë që të kalojnë kohë në faqen tuaj dhe vazhdimisht të jenë aty, sa ju ktheheni pjesë e ditës së tyre.

Kontenti është copëza më e rëndësishme e Marketingut, ky i fundit është i pamundur të ralizohet pa kontent të mirë. Kontenti kualitativ është pjesë e çdo forme marketingu:

 

  • Website – Ka miliona Website online, pse duhet të jetë Website-i juaj ai që njerëzit klikojnë? Çfarë e bën Website-in ndryshe nga gjithë ato që ju mund të gjeni online? Kontenti. Ky i fundit është arsyeja pse njerëzit klikojnë, pse njerëzit rivizitojnë Website-in tuaj dhe arsyeja pse Website-i juaj do të gjenerojë më tepër trafik se Website-t e tjerë.
  • Marketing i Rrjeteve Sociale – Ka shumë Biznese që janë prezent në Rrjete Sociale, disa prej tyre kanë shumë ndjekës dhe disa prej ndjekësve të tyre reagojnë ndaj postimeve që hidhen dhe disa të tjerë nuk e kanë këtë reagim pasi audienca nuk interaksionon me konentin që Biznesi poston. Rrjetet Sociale i japin Biznesit tuaj zërin që i nevojitet, e bën më human dhe i jep mundësinë Bizneseve të njohun Klientët e tyre më mirë duke ndërtuar mardhënie me ta.
  • SEO – Google shpërblen biznesin tuaj duke e ngritur më lartë në hierarkinë e dominancës nëse ju postoni kontent të vlefshëm, të vazhdueshëm dhe me kualitet.
  • Podcast-et – Podcast-et janë një formë tjetër Marketingut të Kontentit, Audio dhe Video për të mbajtur visitorët e azhornuar.
  • Video – A shihni YoutTube? A ndiqni ndonjë kanal në mënyrë të vazhdueshme? Keni parë ndonjëherë ndonjë video dhe dita juaj u bë pak më mirë? Atëhere ju e kuptoni për çfarë ne e kemi fjalën.
  • Librat – Librat janë një nga mënyrat më të vjetra të Marketingut të Kontentit, kjo tregon sa e vjetër është kjo metodë marketingu përpara internetit e vetmja mënyrë që njerëzit të informoheshin dhe të mësonin gjëra të reja, të kalonin kohë, të interesoheshin ishin librat.
  • PR – Të adresosh problemet apo kërkesat e lexuesëve të cilëve ju intereson konentit që u nxirrni është një prej strategjive më efektive të PR-it.
  • PPC – A keni kërkuar ndonjëherë, apo lundruar në internet dhe krej pa pritur një reklamë del në ekranin tuaj e cila merr vemëndjen tuaj pasi është një poster me kualitet apo grafika të mira, apo diçka mbi të cilën ju jeni të interesuar është shkruar në të? Ky është kontenti me kualitet.

 

Pse Marketingu i Kontentit është një prej metodave më efektive të Marketingut?

Që të kuptoni Marketingun e Kontentit, ju duhet të kuptoni si funksionon mendja e një Konsumatori. Konsumatorët kanë dëshirë të blenë produktin më të mirë për çmimin më të mirë, ata duan një produkt që të mos jetë shumë i përhapur, duan të jenë ndryshe, duan të ken shumë opsione, ju pëlqen të kërkojnë për mundësinë më të mirë.

Marketingu i Kontentit ju jep mundësinë që ju ti jepni klientëve tuaj pikërisht këtë, ju ndihmon të rrisni njohjen e Biznesit dhe jep informacion të vlefshëm për Klientit rreth Produkteve, Shërbimeve dhe Biznesit. Marketingu i Kontentit do të rrisi Biznesin tuaj, Klientët potencial do të gjejnë kontentit, do të shohin vlerën në të dhe do t’iu kontaktojnë, do të jenë të interesuar të punojnë me ju. E lini punën të flasë për ju, përpara se Klientët t’iu kontaktojnë, ata dinë çfarë ju ofroni, çfarë keni punuar, aftësitë tuaja, ata kanë parë portofolin e punimeve dhe dinë se çfarë mund të marrin nga një bashkëpunim me ju, puna juaj pas kësaj është të diskutoni detajet, firmosni një kontratë bashkëpunimi dhe nisni punën. Marketingu i Kontentit ndërton besueshmëri, kredibilitet përpara se ju të flisni me Klientin Potencial, në fjalë të tjera, e bën punën tuaj më të lehtë, pasi ju nuk ju nevojiten më taktika shitjesh, kontenti do e bëj punën për ju.

Kontenti që ju krijoni mund të distributohet në kanale të ndryshme dixhitale. Mënyra më e mirë për të reklamuar Biznesin tuaj është të bëni marketing multi-kanal. Duke nisur nga Website, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, YouTube, SEO, PPC etj. Ju mund të krijoni kontent të cilin e përdorni për disa kanale dixhitale, për të reklamuar sa më tepër Biznesin tuaj.

 

Si mund të krijosh kontent me kualitet?

Kontenti juaj është aq i mirë sa ju do të donit ta lexonit. Ju mund të jeni kritikët më të mirë të punës tuaj, nëse kontenti që ju postoni është i mirë atëhere ju duhet të jeni të parët që e pëlqeni, lexoni, shikoni.